Eelt onder uw voeten? Laat dit verwijderen door een pedicure.

Eelt is een plaatselijke verdikking van de huid die ontstaat op bepaalde plekken waar de huid onderhevig is aan druk of wrijving. Zonder eelt zou de huid door wrijving of druk beschadigen, u moet het dus zien als een stukje veiligheid voor de huid. 

Wat is de oorzaak van eelt onder mijn voeten?

Eelt ontstaat dus door wrijving en druk en komt het meest voor op de voet maar komt ook voor op de hand. Maar wat veroorzaakt dan die wrijving en druk op uw voeten? Vaak is het schoeisel een probleem. Zo kan eelt ontstaan door te grote schoenen, het dragen van te kleine sokken, of schoenen dragen zonder sokken, bepaalde steunzolen of door platte schoenen, slippers en sandalen. Ook kan een eelt ontstaan door veranderingen in temperatuur, zweet of ziekten en in sommige gevallen is het erfelijk. Eelt kan ook namelijk ontstaan door een bepaalde stand in de botten waardoor de botten in uw voeten meer werk moeten doen, en dus voor meer wrijving zorgen kan er dus uit een erfelijke situatie eelt ontstaan.

Is eelt onschuldig?

Hoewel eelt in eerste instantie is om uw huid te beschermen kan veel eelt wel leiden tot problemen. Daarom is het belangrijk om niet te lang door te lopen met eelt onder uw voeten en deze dus te laten behandelen door een pedicure. Door ophopingen van de huid onder de voeten kunnen kloven ontstaan. Kloven ontstaan vaak onder de hiel en kunnen pijnlijk aanvoelen. Ook kan een te grote ophoping voor een likdoorn zorgen, ook wel een eksteroog genoemd. 

Hoe kan ik eelt voorkomen?

Door goed te kijken naar het soort schoeisel wat u draagt. Ook zijn er andere oorzaken mogelijk. Laat u hierover informeren.

Wat kan ik doen tegen Eelt onder mijn voeten?

Eelt kunt u verwijderen door een zogenaamde eeltrasp te gebruiken maar een pedicure kan het eelt onder uw voeten ook wegsnijden, dan wordt het vakkundig weggehaald. Heeft u last van eelt onder uw voeten? Maak dan met mij een afspraak en ik zorg dat u er vanaf komt.